• Interior design - office design
 JOBCENTER Berlin. Treptow-Köpenick - 2021

  • Interior design - office design
 JOBCENTER Berlin. Treptow-Köpenick - 2021

  • Interior design - office design
 JOBCENTER Berlin. Treptow-Köpenick - 2021

  • Interior design - office design
 JOBCENTER Berlin. Treptow-Köpenick - 2021

  • Interior design - office design
 JOBCENTER Berlin. Treptow-Köpenick - 2021

Interior design - office design
JOBCENTER Berlin. Treptow-Köpenick - 2021

Open, customer-friendly and an inviting, motivating working atmosphere are reflected in the new design of the Jobcenter Treptow-Köpenick.
In addition to customer orientation, the concept also focuses on ergonomic design to protect the Jobcenter employees beyond workplace guidelines.
In the reception area, the waiting area is divided into different zones. Niches with snack machines and a disinfection station flank the entrance. The children's play corner in sunny yellow and the quieter blue bistro area bracket the open waiting area with seating at different heights and two reception counters.
Each customer receives a number at the registration desk to go to their personal advisor in the back area. For clear orientation, the advisor stations are marked with large numbers on signal yellow pendant lights.
In all areas, great importance is attached to appropriate acoustic measures and ergonomic lighting design. The priorities of the project are to create an atmosphere that is appreciative, contemporary and appropriate to the purpose.